PinPin Studio

Leave it to the Swedes to come up with a brilliant winter weather opportunity.

Kiruna, Sweden, knows how to deal with snow: build a playground out of it. For the city's annual Snow Festival in January, PinPin Studio teamed up with ICEHOTEL and other local partners to create this winter wonderland featuring a maze, ice slides, seating, and a "snow lantern" that glows at night. The entire playground took less than a week to build.

PinPin Studio

The walls of the snow maze are three meters tall, with some sections built out of translucent ice to "enhance directional confusion." The playground is flanked by two massive hills, where you can scope out your escape route ahead of time.

PinPin Studio

Kiruna's winter playground is free and open to the public, and will stay up until it melts, sometime in April. With winter storms still terrorizing the Northeast U.S., perhaps it's time cities like Boston followed the Swedish lead and put their snow to good use. Who doesn't love a labyrinth?

PinPin Studio
PinPin Studio
PinPin Studio

About the Author

Most Popular

  1. The Cincinnati skyline and river
    Life

    Maps Reveal Where the Creative Class Is Growing

    “The rise of the rest” may soon become a reality as once-lagging cities see growth of creative class employment.

  2. Little kids under a blanket.
    Perspective

    How U.S. Child Care Is Segregated: A Brooklyn Story

    At a daycare in a gentrifying Brooklyn area, is the entrance of racially diverse, middle-class families income integration, or more akin to colonization?

  3. Perspective

    Hurricane Barry: Lessons From a Disaster That Wasn’t

    Hurricane Barry largely spared New Orleans, but it underscored that climate change brings complex impacts and hard choices.

  4. Design

    When ‘Big Plans’ Could Change the World

    A new exhibition looks back at the period of grand urban design and social reform in New York City, Boston, and Chicago.

  5. Design

    A Hated Expansion of Ottawa’s Chateau Laurier Will Go Ahead

    The city council voted to approve an addition to the historic landmark over criticism that the design is “a travesty” and “frankly grotesque.”

×